Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy czekoladowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier puder 20 dag
mąka 7,5 dag
czekolada 12,5 dag
cukier waniliowy 2 dag
cynamon 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy czekoladowe

Białka ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo po łyżce cukru pudru, dalej ubijać. Do sztywnej piany, wlać roztopioną czekoladę, cukier waniliowy, cynamon i delikatnie wszystko wymieszać. Blaszkę do pieczenia wysmarować tłuszczem, oprószyć mąką i łyżeczką kłaść małe porcje piany. Piec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 140-160 stopni( nie większej).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak