Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowo-owocowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
jabłka 2 szt
śliwki suszone 15 dag
rodzynki 5 dag
żółtko jajek 2 szt
cukier 4 łyżki
słodzona śmietana 1/2 szklanki
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowo-owocowa

Ryż ugotować na sypko, następnie ostudzić. Śliwki lub morele należy namoczyć, wypestkować i pokroić w cienkie paski. Brzoskwinie lub gruszki pokroić. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodając śmietanę małymi porcjami i ubijać na parze na małym ogniu, aż masa jajeczna zgęstnieje. Ryż połączyć z owocami i zalać sosem. Na końcu posypać cukrem waniliowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 20.03.2012 15:14
smaczna
stokrotka 15.11.2011 13:44
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak