Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z mortadelą

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 40 dag
mortadela 15 dag
chrzan 3 łyżki
jajko 1 szt
tłuszcz 3 łyżki
sól
pieprz
mąka 1 łyżka
mleko 1/2 szklanki
rosół 1/2 szklanki
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z mortadelą

Podzielić mięso na cztery porcje, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. W maszynce do mięsa, zemleć mortadelę, dodać chrzan, jajko, sól, pieprz i wyrobić masę mięsną. Płaty mięsa posmarować masą mortadelową, zwinąć, spiąć wykałaczką i obsmażyć na tłuszczu. Przełożyć do rondla, podlać wodą i udusić. Zrobić zasmażkę z mąki i chrzanu, rozprowadzić zimnym rosołem i mlekiem, doprawić solą i pieprzem. ugotowanym sosem zalać miękkie zrazy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 07.12.2011 23:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak