Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczane babeczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 1 łyżeczka
jaja 2 szt
pietruszka 2 łyżeczki
sól
piperz

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczane babeczki

Ziemniaki wyszorować, obrać, ugotować, odcedzić, ostudzić i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Doprawić do smaku solą ,pieprzem, dodać, masło i surowe jajka. Wymieszać masę ziemniaczaną z natką pietruszki. Nałożyć masę ziemniaczana do małych kokilek, wstawić do gorącego piekarnika. Piec na złoty kolor.Podawać do smażonych lub gotowanych ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak