Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najprostrze łamańce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 12 dag
jajko 1 szt
cukier 12 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Najprostrze łamańce

Mąkę wysypać na stolnicę, nożem posiekać margarynę i wbić jajko. Zagnieść ścisłe ciasto. Rozwałkować, pokroić na nieduże prostokąty, układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Wstawić do gorącego piekarnika i piec na złoty kolor. Łamańce podaje się z makiem, przyrządzonym tak samo jak nadzienie strucli. Łamańce podaje się do kutii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 04.12.2011 22:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak