Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna kapusta z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 szklanki
cebula 1 szt
kminek 1/2 łyżki
olej 3 łyżki
masło 5 dag
piperz
pieczarki 50 dag
kapusta kiszona 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna kapusta z pieczarkami

Wrzącą wodą zalać kapustę kiszoną. Dodać kminek i gotować pod przykryciem pół godziny. Pieczarki umyć, pokroić w paski, cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Smażyć na oleju razem kilka minut. Pieczarki i cebulę, dodać do kapusty, masło i pieprz. Wszystko jeszcze razem gotować pod przykryciem 10 minut (aby odparowała woda), Pod koniec gotowania wsypać troszkę mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak