Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik wylewany

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna 1/2 kostki
cukier 1 szklanka
jajko 2 sztuki
dżem 1 słoik
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
mleko 1 szklanka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik wylewany

W makutrze utrzeć margarynę z cukrem, dodawać stopniowo jajka. Mąkę przesiać i połączyć z przyprawą do piernika, sodą i kakao, wszystko wymieszać. Do utartej masy jajecznej dodawać stopniowo sypkie składniki i ucierać dalej. Stopniowo dolewać mleko i kłaść łyżką dżem o dowolnym smaku. Ciasto dokładnie utrzeć i wlać do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak