Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

litewskie pierogi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser 20 dag
wędzony boczek 20 dag
cebula 1 szt
jaja 2 szt
kminek 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: litewskie pierogi

Bardzo drobno pokrojony boczek stapiamy na patelni. Dodajemy posiekaną cebulę i razem smażymy. Ser przecieramy przez sito, uciekamy go z żółtkami kminkiem solą i pieprzem. Wszystko to razem łączymy z boczkiem, cebulą i ubitą na sztywno pianą z białek. Pierogi podajemy polane boczkiem lub masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 01.12.2011 20:42
bardzo ciekawy przepis
kasiazur 18.11.2011 09:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak