Sposób przygotowania

Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy 3-4 godziny, po tym czasie odsączamy i kroimy na 3-4 cm kawałki. Zalewamy olejem, dokładnie moeszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 12 godzin (najlepiej na cały dzień). Cebule obieamy, kroimy w kostkę, lekko solimy. Dodajemy ocet, doprawiamy pieprzem i cukrem. Przyprawioną cebulę łączymy ze śledziami i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dobre są takie śledzie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robi? je w okresie jesienno-zimowym.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !