Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony z pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 1 kg
pieczarki 25 dag
masło 6 dag
cebula 1 szt
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony z pieczarkami

Oczyszczoną całą rybe lub gotowe filety osolić, posypać pieprzem, skropić sokiem z cytryny a następnie ułożyć na wysmarowanym masłem ogniotrwałym półmisku. Umyte pieczarki pokrajać w ćwiartki, cebulę pokrajać w drobną kostkę. Posypać nimi rybę, położyć na wierzchu kawałki masła i na 30 minut przed podaniem wstawić do gorącego piekarnika. Upieczoną rybę podawać na półmisku w którym się zapiekała ustawionym na tacy. Posypać posiekaną natką pietruszki i od razu podać Rybę pokroić już na stole.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danka 19.07.2014 12:41
interesujące połączenie
Adam/ZUB3R 01.06.2014 22:56
smaczna ryba
Krzysztof15 30.08.2012 15:46
super rybka
kriko 14.05.2012 15:13
super
Urszula5 21.04.2012 21:44
ciekawe połączenie ryby z grzybami
Luki 22.03.2012 06:28
pyszna rybka
cooleczka 22.12.2011 18:02
mniam
teresa18 20.12.2011 21:41
lubię taką rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak