Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boula

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 50 dag
poziomki 15 dag
cukier 40 dag
woda 3 szkl
wino białe wytrawne 1 butelka
wódka 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: boula

Truskawki i poziomki zasypać na noc cukrem aby puściły sok następnego dnia przełożyć je do dużego szklanego okrągłego naczynia wlać wino wódkę czystą i delikatnie wymieszać tuż przed podaniem wlać wodę mineralną i ponownie zamieszać w razie dużych upałów napój wraz z owocami podawać w szklankach koktajlowych koniecznie z kostką lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak