Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowe slimaki z miesem mielonym i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 5 sztuk
mięso mielone 500 gram
ser żółty 100 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek uniwersalny do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe slimaki z miesem mielonym i serem

Mieso podsmażamy , doprawiamy do smaku. Do miesa dodajemy starty ser i dokładnie mięszamy. Nalesniki smarujemy farszem i zwijamy w rulony. Następnie układamy w wysmarowanym masłem naczyniu zaroodpornym i zapiekamy 15 minut. Po wyjęciu kroimy w plastry, ślimaczki i układamy na półmisku.dobre z barszczem czerwonym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak