Sposób przygotowania

4 sztuki kotlety wieprzowe
4 jabłka,
1/2 kg kapusty białej
1 cebula,
2 łyżki miód prawdziwy,
4 łyżki masło,
olej do smażenia,
pietruszka Prymat suszona,
sól do smaku,
pieprz czarny do smaku,
zioła prowansalskie

Kotlety wsadzamy do woreczka foliowego i lekko rozbijamy.
Oprószamy solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odkładamy do lodówki.
Szatkujemy kapustę.
Na rozgrzanym oleju smażymy najpierw pokrojoną cebule, dodajemy kapustę. Mieszamy.
Podlewamy pół szklanki wody.Jabłka obieramy kroimy na małe kawałki.
Smażymy na drugiej patelni na miodzie.
Przekładamy do kapusty.
Przełożone jabłka mieszamy z kapustą , posypujemy natką pietruszki Prymat i układamy na talerz. Na wierzch kładziemy usmażone kotlet i przykrywamy odrobiną kapusty.
Kotlety smażymy tradycyjnie obtaczane w jajku i bułce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Apetyczna propozycja,
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię takie jedzonko:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    bardzo smaczny obiadek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam ! Proste, klasycznie i smacznie !
  • 0
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo lubię białą kapustę
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    pyszne połączenie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !