Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe sakiewki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety drobiowe 4 sztuki
pieczarki 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyzka
śmietana 2 łyzki
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe sakiewki z pieczarkami

Filety myjemy, rozbijamy przez folię , przyprawiamy. Pieczarki myjemy , gotujemy . na każdy płat miesa ukladamy pieczarkę . Formujemy sakiewkę i związujemy gruba nicia. Układamy w naczyniu do pieczenia i podlewamy bulionem. Pieczemy aż mieso bedzie miekkie. Powstały sos , doprowadzamy do wrzenia , dodajemy koncentrat , śmietane i doprawiamy do smaku, mieso podajemy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak