Sposób przygotowania

1- Białka ubić ze szczypta soli 2- Żółtka ubić z cukrem dodać mąkę z proszkiem do pieczenia 3- Dodać białka miksować dosłownie chwilkę wyłączyć mikser wylać ciasto do formy okrągłej 24 centymetrowej Teraz robimy masę do przełożenia 1- Kasię miksujemy na pusz-czystą masę 2-Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym ostudzić 3- Dalej ucierając dodawać ostudzone mleko oraz mleko w proszku i Inkę mleczną 4- Biszkopt upieczony i ostudzony przecinamy na połowę masę wykładamy na biszkopt posypujemy orzechami przykrywamy drugim biszkoptem wykładamy następną warstwę masy posypujemy orzechami reszta masy pokrywamy cały tort i obsypujemy go orzechami cały torcik

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !