Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masa krówkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka tortowa 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier drobny 280 gram
mleko 170 mil
margaryna 250 gram
cukier waniliowy 30 gram
mleko w proszku 3 szkl
orzechy włoskie 400 gram
kawa zbożowa 4 (mleczna)

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masa krówkowa

1- Białka ubić ze szczypta soli 2- Żółtka ubić z cukrem dodać mąkę z proszkiem do pieczenia 3- Dodać białka miksować dosłownie chwilkę wyłączyć mikser wylać ciasto do formy okrągłej 24 centymetrowej Teraz robimy masę do przełożenia 1- Kasię miksujemy na pusz-czystą masę 2-Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym ostudzić 3- Dalej ucierając dodawać ostudzone mleko oraz mleko w proszku i Inkę mleczną 4- Biszkopt upieczony i ostudzony przecinamy na połowę masę wykładamy na biszkopt posypujemy orzechami przykrywamy drugim biszkoptem wykładamy następną warstwę masy posypujemy orzechami reszta masy pokrywamy cały tort i obsypujemy go orzechami cały torcik

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.01.2015 19:52
pyszne ciacho
agnieszka214 15.11.2012 17:09
apetycznie wyglada
agnieszka214 15.11.2012 17:09
apetycznie wyglada
agnieszka214 15.11.2012 17:09
apetycznie wyglada
cukiereczek 29.04.2012 08:16
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak