Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 80 g
żółtko jajek 6 sztuk
białko 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat trochę
cukier waniliowy 60 g
orzechy włoskie 120 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: suflet orzechowy

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie wymieszać je z orzechami i białkami ubitymi na sztywną pianę. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką i w równej temperaturze piec powoli w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak