Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z pieczarek w filetach drobiowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 małych
filety z kurczaka 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z pieczarek w filetach drobiowych

pieczarki myjemy, gotujemy do miekości. Na patyki do szaszłyków nakłówamy pieczarki po 5 sztuk, przyprawiamy solą i pieprzem. Mieso myjemy rozbijamy, lekko. Pieczarki owijamy w mieso , przyprawione solą i pieprzem . Ściskamy brzegi. panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak