Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po włosku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 40 dag
cebula 1 sztuka
sól trochę
woda 3/4 szkl
masło 1 łyżka
mąka 4 łyzki
ogórki 75 dag
Kwas cytrynowy Prymat trochę
żółty ser starty trochę
zielenina trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po włosku

Pomidory wymyć, sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w cząstki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić. Pomidory i cebulę włożyć do małej ilości wrzącej wody i udusić. Z tłuszczu i mąki przygotować białą zasmażkę, dodać uduszone z cebulą pomidory, zagotować, doprawić do smaku. Ogórki wymyć, obrać, opłukać, pokroić w plasterki i skropić kwaskiem. połączyć sos z ogórkami i dusić na małym ogniu, zamieszać, aby sos nie przywarł do dna. Wyłożyć na półmisek i obficie posypać tartym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak