Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
masło 2 łyżki
śmietana 1 szklanka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w śmietanie

Pieczarki oczyścić, umyć, osuszyć i poszatkować niezbyt drobno. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pieczarki, lekko podrumienić. Przełożyć do rondelka, posolić i zalać śmietaną. Dusić na wolnym ogniu ok 10 minut. Podawać na gorąco z dodatkiem pieczywa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak