Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem wisniowo agrestowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 2 kg
agrest 2 kg
cukier 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem wisniowo agrestowy

agrest myjemy, mielemy w maszynce i przecieramy przez sito. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy wydrylowane wisnie i cukier. Gotujemy kilka minut. zdejmujemy , studzimy i gotujemy jeszcze 3 razy po kilka minut co kilka godzin lub raz dziennie przez 3 dni. Następnie gorace przekladamy do słoików, szczelnie zakrecamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak