Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1.5 KG
por 2 sztuki
cebula 8 sztuk
musztarda 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
śmietana 1 szkl
sól do smaku
piwo jasne 0.5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w piwie

Karpia sprawić, pokroić na dzwonka, posolić, popieprzyć i obsmażyć. Ułożyć na żaroodpornym półmisku, posypać drobno posiekanym czosnkiem i obłożyć małymi
cebulkami na przemian z pokrojonymi w talarki porami. Całość zalać piwem zmieszanym z musztardą. Dusić ok.1 godz., pilnując, aby ryba się nie rozpadła. Pod koniec
duszenia zalać ją szklanką śmietany

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak