Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowlna z grzybami na ostro

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 50 dag
pieczarki 50 dag
czosnek 3 ząbki
cukier 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżeczki
cebula 1 szt
olej 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowlna z grzybami na ostro

Mięso pokroić w paski i wymieszać z cukrem, pokrojonym czosnkiem, solą, papryką, sosem sojowym i pozostawić na 1 godz. Pieczarki oczyścić, pokroić, udusić na tłuszczu i odstawić. Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć mięso i pokrojoną drobno cebulę. Następnie dodać pieczarki, wlać ½ szklanki gorącej wody i chwilę dusić. Pod koniec duszenia zaprawić mąką. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 20.04.2011 10:42
rewelacja
szajba2 25.01.2011 15:17
oryginalna nazwa
rakow2
rakow2 12.10.2010 16:29
grzyby - super dodatek
Barbara55 08.09.2010 16:31
wszystko fajnie tylko pominąć sos sojowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak