Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty i pory

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 25 dag
marchewka 1 szt
por mały 1 szt
jabłko 1 szt
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty i pory

Kroki postępowania

1
Kiszoną kapustę włożyć do salaterki. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 1 - Surówka z kiszonej kapusty i pory foto
2
Por oczyścić, pokroić w krążki, sparzyć wrzącą wodą, po kilku minutach odcisnąć.
Krok 2 - Surówka z kiszonej kapusty i pory foto
3
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 3 - Surówka z kiszonej kapusty i pory foto
4
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, połączyć z kiszoną kapustą. Przyprawić do smaku cukrem i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Surówka z kiszonej kapusty i pory foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.05.2013 13:57
Zdrowy i smaczny dodatek do obiadu.
Motorek 19.05.2012 09:53
pycha
Iwona51
Iwona51 04.01.2012 10:07
smaczna do obiadku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak