Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopsiki mięsne z sosem jogurtowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wołowe 500 g
jajko 4 szt
sól 0,5 łyżeczki
czarny pieprz
płatki owsiane 60 g
cebula 1 szt
mąka 3 łyżki
masło 2 łyżki
jogurt 350 ml
Kminek mielony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kopsiki mięsne z sosem jogurtowym

Mięso wymieszać z jajkiem,solą,pieprzem i płatkami owsianymi.Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę,dodać do mięsa i wymieszać.Z powstałej masy uformować 12 okrągłych klopsików,obtoczyć w mące,nadmiar mąki strzepnąć.
Na roztopionym na średnim ogniu maśle podsmażyć klopsiki na złoty kolor i przełożyć do formy.Wsunąć na środkowy poziom piekarnika i piec bez przykrycia.
Jogurt ubić z 3 jajkami i kminkiem do uzyskania konsystencji kremu,posolić,przyprawić pieprzem.
Po 20 minutach pieczenia zalać klopsiki przygotowanym sosem jogurtowym i dusić jeszcze 15 minut,do całkowitego zgęstnienia sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 26.01.2012 21:13
pychotka, bardzo lubie takie dania
karolina1869 21.12.2011 19:24
dobre
Dorian 23.11.2011 08:23
apetyczne
Jaheira11 18.11.2011 21:01
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak