Sposób przygotowania

Do miski wsypać 2 łyżki cukru pudru, dodać pokruszone drożdże, wlać cieple mleko, wymieszać i odłożyć na 15 minut w ciepłe miejsce. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem, wlać do rozczynu, dodać mąkę, śmietanę, sól, spirytus, skórkę z pomarańczy, cukier waniliowy i wyrobić ciasto. Pod koniec dodać roztopione masło i wyrobić. Przykryć ściereczką, odłożyć do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyłożyć na stolnicę rozwałkować, powycinać krążki. Na połowę krążków nałożyć po łyżeczce konfitury, przykryć drugim krążkiem, zlepić i odłożyć do wyrośnięcia. Wyrośnięte pączki smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    zjadłbym takiego pączka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie pączki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !