Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody a następnie mieszamy wszystkie składniki w misce do wyrobienia się ciasta. Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, wyrabiamy tak by nie kleiło się do rąk i wkładamy do okrągłej blaszki np. tortownicy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Wyrośnięte ciasto smarujemy odrobiną wody, posypujemy makiem i nacinamy a następnie wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 40 minut (termoobieg).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ten jeszcze fajniejszy:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !