Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z 3 ziarnami z wypiekacza

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 300 ml
drożdże 2,5 dag
mąka 3 szkl
oliwa 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
NASIONA SLONECZNIKA 1/3 szkl
mak 1/3 szkl
siemię lniane 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z 3 ziarnami z wypiekacza

Kroki postępowania

1
Do formy z wypiekacza wlać podgrzane mleko, oliwę, sól, cukier. Następnie dodać przesianą mąkę i pokruszone świeże drożdże. Umieścić formę w wypiekaczu i nastawić program szybkiego pieczenia, który w moim wypiekaczu wynosi 1 godz i 20 minut. Po 10 minutach wsypać ziarna, (odłożyć odrobinę do posypania po wierzchu) i pozostawić aż wypiekacz zakończy pracę wyrabiania ciasta.
Krok 1 - Chleb z 3 ziarnami z wypiekacza foto
2
Następnie wyjąć mieszadełka, wyrównać ciasto i posypać pozostałymi ziarnami.
Krok 2 - Chleb z 3 ziarnami z wypiekacza foto
3
Po zakończeniu pieczenia wyłączyć wypiekacz, wyjąć formę.
Krok 3 - Chleb z 3 ziarnami z wypiekacza foto
4
Po ostudzeniu pokroić chleb na kromki.
Krok 4 - Chleb z 3 ziarnami z wypiekacza foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 02.01.2014 18:37
też piekę w automacie
IlonaAlbertos 31.10.2013 18:51
Apetyczny chlebek.
Łukasz15 07.07.2012 10:26
Pyszny chlebek
Iwusia 17.03.2012 22:21
ummm... ale wspaniały no i domowy
Iwona51
Iwona51 22.11.2011 09:12
ale dobry chlebek
Jarlin 15.11.2011 13:11
pyszny jest taki chlebek !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak