Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekaska węgierska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 10 sztuk
cebula 2 sztuki
chuda szynka 14 plasterków
czosnek 2 ząbki
pietruszka świeża drobno poszatkowana 2 łyżki
sól, pieprz
pomarańcza
oliwa 4 łyzki
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Przekaska węgierska

Paprykę ugotować oczyścić z nasion i pokroić w paski. Jajka pokroić w ćwiartki. Na środku półmiska ułożyć paprykę, skropić sokiem z cytryny, oprószyć sola i pieprzem, polać oliwą. Przykryć obręczami cebuli pokrojonej w plastry. Dookoła papryki ułożyć promieniście szynkę zwiniętą w ruloniki na przemian z jajami i pół krążkami pomarańczy i śliwkami. Całość posypać posiekaną pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak