Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w sezamie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 3-4 ziarna
mąka 4 łyżki
jajko 2 szt
przyprawa kucharek 1/2 łyżki
sezam 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
pieprz 5-6 ziaren
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w sezamie

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać oczyszczoną włoszczyznę, listek laurowy, angielskie ziele, sól i ziarna pieprzu. Gotować do miękkości.
Krok 1 - Udka z kurczaka w sezamie foto
2
Gdy mięso jest miękkie wyjąć z rosołu, zdjąć skórkę, oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanych jajkach z dodatkiem vegety i obtaczać w ziarnach sezamu wymieszanego z bułką tartą
Krok 2 - Udka z kurczaka w sezamie foto
3
Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Udka z kurczaka w sezamie foto
4
Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.
Krok 4 - Udka z kurczaka w sezamie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 28.01.2014 08:21
apetyczne ;)
sara1 16.11.2013 09:27
smacznie zrobione
pacpaw 24.11.2012 20:23
efekt końcowy jest rewelacyjny.
Iwusia 15.05.2012 23:14
wygląda smakowicie, aż ślinka cieknie
Justa32 12.05.2012 16:45
smaczne
mirosława4 14.03.2012 21:28
ależ apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak