Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z pieczarkami i cukinią

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 3 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
papryka 2 szt
masło 3 łyżki
ser żółty 20 dag
ketchup do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukinia 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z pieczarkami i cukinią

Kroki postępowania

1
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki, cukinię w plasterki. Na patelni rozgrzać pozostałe masło i podsmażyć cukinię z papryką, oprószyć solą.
Krok 1 - Zapiekanka z pieczarkami i cukinią foto
2
Pieczarki umyć i pokroić na plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, wsypać cebulę i zeszklić, dodać pieczarki i odparować wodę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Zapiekanka z pieczarkami i cukinią foto
3
Bułki przekroić na pół, wyłożyć pieczarki, cukinię, paprykę i posypać utartym serem. Ułożyć na blaszce i zapiec w temp 200 stopni około 5-10 minut.
Krok 3 - Zapiekanka z pieczarkami i cukinią foto
4
Podawać zaraz po upieczeniu polane ketchupem.
Krok 4 - Zapiekanka z pieczarkami i cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 29.01.2014 15:41
smakowite danie
IlonaAlbertos 14.06.2013 21:43
Genialny pomysł.
olkaaa 17.02.2013 09:36
bardzo smaczna
Dorota59 05.11.2012 10:48
lubimy
Seba 17.09.2012 20:50
Extra
Iwona51
Iwona51 11.12.2011 17:16
extra
Wacław 14.11.2011 20:44
pyszniutka,zawiera wszystkie ulubione moje składniki,mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak