Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wieprzowe
ziemniaki 70 dkg
kasza jęczmienna 20 dkg
marchewka 2-3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
natka pietruszki 15 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do zup w płynie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Wcześniej umytą kość wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu. Następnie do tego dodajemy kaszę jęczmienną i pokrojone: marchęw, natkę pietruszki i pietruszkę. Po kilku minutach dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy aż będą miękkie. Doprawiamy do smaku: solą, pieprzem i przyprawą do zup w płynie.. Podając zupę już w talerzu posypujemy dodatkowo natką pietruszki. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 22.11.2011 18:58
kiedys nie lubiłem, teraz sie to zmieniło
mic 22.11.2011 18:58
kiedys nie lubiłem, teraz sie to zmieniło
agnieszka214 19.11.2011 16:55
mniam
agnieszka214 19.11.2011 16:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak