Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy ze szprycy.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
szczypta soli
woda 2 łyżki
białko 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy ze szprycy.

Kroki postępowania

1
Do białek dajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę.
Krok 1 - Bezy ze szprycy. foto
2
Z cukru i wody gotujemy syrop. Po ostudzeniu dolewamy go do piany, którą ciągle miksujemy, aby nie opadła. Nakładamy pianę w szprycę lub specjalny woreczek cukierniczy.
Krok 2 - Bezy ze szprycy. foto
3
Tworzymy beziki, suszymy w piekarniku nagrzanym do 100 st. przez ok. 2 godziny, choć najlepiej suszyć je jak najdłużej:)
Krok 3 - Bezy ze szprycy. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 24.12.2012 18:31
Czy to co widzę na zdjęciu to jest kuchnia w której przygotowuje się potrawy dodawane na portal?! Rozumiem, że można mieć kuchnię w takim stanie, ale żeby pokazywać to tysiącom osób.... Żenada
SmacznaPyza 24.12.2012 14:41
to coś na zdjęciu to są bezy???
manaika 09.05.2012 18:20
pycha!
karolina1869 17.04.2012 18:17
lubie bezy
mela25 04.04.2012 09:15
pyszne
Andzia1977
Andzia1977 24.03.2012 20:19
pyszotka
Lidia6 09.01.2012 17:46
ja też się skuszę
Anna146 15.11.2011 07:12
chętnie skuszę się na taką bezę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak