Sposób przygotowania

W zimną wodę wrzucić ok 10 sztuk pokrojonych w kostkę ziemniaków, włoszczyznę(albo świeżą marchew i pietruszkę ), Gdy kartofle się zagotują wrzucamy obrane i pokrojone w cienkie plasterki ogórki kwaszone(ok.10 15 sztuk) -w zależności od ich wielkości i dodać ziele angielskie. Zupę gotować jeszcze przez około 10 minut. Do osobnego naczynia(szklanka, kubek lub mała miseczka) wlewamy jedna lub dwie chochle zupy ogórkowej i dodajemy do niej 4-5 łyżek śmietany, Następnie wlewamy to do zupy ciągle mieszając. Doprawiamy do smaku. Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    uwielbiam ogórkową:) moja babcia robi najlepszą;p
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    a u mnie mama robi najlepszą i uwielbiam ogórkową najbardziej ze wszystkich zup:) Poza tym to była pierwszza zupa jakiej nauczylam się robić:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !