Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ok.10 sztuk
ogórki kwaszone 10-15 sztuk
włoszczyzna mrożona pół paczki
marchewka 3 sztuki
pietruszka 1-2 sztuki
śmietana 4-5 łyżek
ziele angielskie 2-3 ziarenka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

W zimną wodę wrzucić ok 10 sztuk pokrojonych w kostkę ziemniaków, włoszczyznę(albo świeżą marchew i pietruszkę ), Gdy kartofle się zagotują wrzucamy obrane i pokrojone w cienkie plasterki ogórki kwaszone(ok.10 15 sztuk) -w zależności od ich wielkości i dodać ziele angielskie. Zupę gotować jeszcze przez około 10 minut. Do osobnego naczynia(szklanka, kubek lub mała miseczka) wlewamy jedna lub dwie chochle zupy ogórkowej i dodajemy do niej 4-5 łyżek śmietany, Następnie wlewamy to do zupy ciągle mieszając. Doprawiamy do smaku. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 19.11.2011 10:03
a u mnie mama robi najlepszą i uwielbiam ogórkową najbardziej ze wszystkich zup:) Poza tym to była pierwszza zupa jakiej nauczylam się robić:)
zielonamorelka 15.11.2011 22:35
uwielbiam ogórkową:) moja babcia robi najlepszą;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak