Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ajerkoniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

spirytus 250 ml
żółtko jajek 5 szt
cukier puder 25 dag
wanilia 1 szt
mleko 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: ajerkoniak

do spirytusu włożyć całą laskę wanilii i pozostawić na kilka dni. Żółtka ubić z cukrem pudrem i rozprowadzić zimnym przegotowanym mlekiem. Następnie wlać spirytus naczynie z zawartością wstawić do większego garnka z lekko wrzącą wodą i intesywnie ubijać. Gotowy ajerkoniak wlać do czystych butelek ostudzić i zakorkować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak