Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka białkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka jaj 4szt
cukier 4łyzki
płatki owsiane 5łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka białkowe

Płatki owsiane wysuszyć w piekarniku. Lekko podpiec. Następnie wysypać na stolnicę i rozdrobnić je wałkiem do ciasta. Ubić pianę z białek, pod koniec ubijania dodać cukier, potem wsypywać partiami płatki, mieszając od ścianek ku środkowi naczynia. Na blachę wyłożoną pergaminem natłuszczonym, położyć łyżką niewielkie porcje ciasta, zachowując spore odstępy. Wstawić do letniego piekarnika do wysuszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak