Sposób przygotowania

Sprawionego królika trzymamy przez noc w lodówce.

W brytfannie rozgrzewamy olej.

Dodajemy pokrojoną w pióra cebule i chwilę smażymy.

Dodajemy kawałki królika. Dodajemy liście laurowe, kolendrę.

Solimy po całej powierzchni królika.

Smażymy około 20 minut, mieszając by się nie przypaliło do dna.

Podlewamy wodą i dusimy .

Następnie dodajemy Kucharka.

Gdy mięso jest miękkie zaprawiamy mąką rozrobioną ze śmietaną w wodzie.

Doprawiamy pieprzem.

Dokładnie mieszamy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    bardzo apetyczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetycznie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Królik ze śmietaną to dobry duet. W domu teściów, często gotuje się kwasną zupę na mięsu królika. To kwaśne, nadaje mu śmietana :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    pychotka ,bardzo lubię takie mięsiwo :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    na święta powinno byc mięso królicze także może wykorzystam przepis :o)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    mi zostały tylko 4 nóżki na zaś i 2 króliczki w klatce ale są za młode na sosik..
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Masz króliki? hm.....ja chyba bym swoich nie zjadła:)
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    Zjadłabyś zjadła.Pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta41

    Apetycznie wygląda .:D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    swietne w smaku sa kroliki
  • 0
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    pycha
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    Pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !