Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z jabłuszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 kg
cebula biała 1
jabłka 2 sztuki
ocet 2 łyżki
sól do smaku
cukier 3 łyżeczki.
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z jabłuszkiem

Kapustę szatkujemy .

Cebule drobno kroimy.

Wsypujemy razem do miski, solimy i odstawiamy na 1/2 godziny.

po tym czasie zagniatamy i odciskamy od wytworzonego soku.

Przekładamy do czystej miski.

Dodajemy obrane i starte na tarce o grubych oczkach jabłka.

Skrapiamy octem.

Mieszamy.

Doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem.

Podajemy do ziemniaczków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 17.09.2012 09:18
pyszna
olkaaa 20.06.2012 08:12
ciekawy przepis
kuklik 02.05.2012 20:32
smaczne
Iwusia 29.11.2011 23:04
uwielbiam taką
ben-ka 21.11.2011 09:11
też taką lubię.
anemon 16.11.2011 07:54
Kolorowa i smaczna.
octo 14.11.2011 19:35
szybko prosto :) super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak