Sposób przygotowania

Ziemniaka gotujemy w mundurku, odcedzamy, studzimy (najlepiej jak nam zostanie z poprzedniego dnia), przekrajamy wzdłuż i wydrążamy miąższ łyżeczką, tworząc ziemniakową miseczkę.

Wyciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na patelni, dodajemy szpinak, doprawiamy solą, pieprzem i chilli i dusimy by odparować nadmiar wody.

Ziemniaka oprószamy solą i pieprzem, wbijamy jajko, ponownie doprawiamy solą i pieprzem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Zapiekamy aż jajko się zetnie (ja lubię gdy żółtko jest płynne).

Na talerz wykładamy szpinak a na nim ukłądamy jajka zapieczone w ziemniaku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawy sposób podania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !