Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić, dodać do nich cukier i ubijać do powstania gęstej i puszystej piany. Następnie dodać żółtka, wymieszać na najmniejszych obrotach miksera a potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wmieszać łyżką. Masę przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i obłożonej bułką tartą. Upiec biszkopt w piekarniku przez 25 minut w 180 st.

MASA: Wlać mleko do miski, wsypać zawartość torebek śnieżki i ubijać. Gdy ubijemy puszystą pianę dodać śmietanki fix i przygotowaną wcześniej wg opakowania żelatynę.

Biszkopta wyłożyć z tortownicy, wyciąć z dwóch stron dwa kawałki ok. 6 cm. Następnie z powstałego prostokąta wyciąć dwa trójkąty tak aby go zaostrzyć i powstał \"pyszczek\". Powstały zaostrzony prostokąt przeciąć wzdłuż na pół. To samo zrobić z odciętymi 6 cm paskami. Następnie banany przeciąć na pół. Trochę masy wyłożyć na prostokąt, wyłożyć go bananami i przykryć drugim prostokątem. Wyłożyć na niego masę.

Później miedzy 6-io cm paski powkładać na przemian ciasto, masa, banan, ciasto masa, banan. Gdy skończymy już wszystkie porcje ciasta włożyć je na prostokąt. Później resztą masy wyłożyć całego jeża. Odłączone trójkąty wycięte wcześniej pokruszyć i wsypać do posypki cukierkowej, dodać też startą czekoladę. Obsypać tym jeża. Będzie wyglądało jak kolce. Udekorować tak aby powstały oczy i nos.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    łał! :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Cudny!!! I musiał być przepyszny:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    był bardzo pyszny :D
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    fajne ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    fajne ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    fajne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !