Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa lukrowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 150 ml
glukoza 3 łyżeczki
cukier puder 300 g
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Masa lukrowa

Żelatynę rozpuszamy w ciepłej wodzie. Dodajemy glukoze - cały czas mieszając. Cukier puder wysypujemy na stolnicę i powoli (po łyżeczce) dodajemy przygotowany roztwór. Calość zagniatamy do momentu aż ciato przestanie sie kleić do rąk. Można podsypać jeszcze odrobiną cukru pudru. Walkujemy. Można dodać odrobiny barwnika spożywczego by uzyskać inny kolor niż biały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak