Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka gotowana na parze

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
maślanka 1/2 szklanki
przyprawa uniwersalna 2-3 łyżeczki
papryka 2 (płatki)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka gotowana na parze

Kroki postępowania

1
Mięso podzielić na porcje, zalać maślanką i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Krok 1 - Pierś z kurczaka gotowana na parze foto
2
Do garnka do gotowania na parze wlać wodę, umieścić na nim część z otworami, ułożyć w niej mięso wyjęte z maślanki (nie ścierać jej z mięsa).
Krok 2 - Pierś z kurczaka gotowana na parze foto
3
Mięso posypać przyprawą uniwersalną i płatkami papryki.
Krok 3 - Pierś z kurczaka gotowana na parze foto
4
Gotować na parze ok. 25 minut. Podawać np. z sosem cebulowym.
Krok 4 - Pierś z kurczaka gotowana na parze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 13.05.2013 23:14
Zdrowe, kolorowe i z pewnością smaczne.
karolina1869 20.08.2012 10:47
dobre
Sylwia56
Sylwia56 22.03.2012 23:08
pycha
pacpaw 15.12.2011 20:34
samo zdrowie
Weronika_eM 09.12.2011 12:27
pyszna i małokaloryczna
Jarlin 14.11.2011 18:35
zdrowa i smaczna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak