Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z sokiem pomarańczowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 szt.
sok pomarańczowy 2 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z sokiem pomarańczowym

Rybę umyć, pokroić na 4-5 równych części (w zalezności od wielkości rybki). W środek ryby (koło ości) posypać koperek. Tybki skropić sokiem z pomarańczy, posypać ulubioną przyprawą do ryb. Piec ułożone na blaszce w piekarniku, zawinięte w folię aluminiową w 170-180 st. C do miękkości ryby. Podawać z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak