Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizzerinki z salami i szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

salami 8 plasterków
cebula 1 duża sztuka
ser żółty 20 dkg
sól do smaku
ketchup 4 łyżeczki
szynka wędzona 8 plasterków
ciasto na pizzę 1 porcja

Przepis i sposób przygotowania na: Pizzerinki z salami i szynką

Kroki postępowania

1
Ciasto na pizzerinki (przepis w mojej księdze: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/181371/ciasto-na-pizzerinki.html) podzielić na 4 części. Każdą rozciągnąć w dłoniach tworząc okrągły placek.
Krok 1 - Pizzerinki z salami i szynką foto
2
Każdy placek posmarować łyżeczką ketchupu.
Krok 2 - Pizzerinki z salami i szynką foto
3
Ułożyć na każdym po 2 plasterki salami i 2 plasterki szynki, trochę pokrojonej w kostkę cebuli. Oprószyć lekko solą i posypać oregano. Na wierzchu każdej pizzerinki rozłożyć starty na tarce ser.
Krok 3 - Pizzerinki z salami i szynką foto
4
Piec w 180 stopniach przez 20-25 minut.
Krok 4 - Pizzerinki z salami i szynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 17.10.2013 12:34
Lubię takie dania :)
alaaa 22.11.2011 11:27
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak