Sposób przygotowania

Szynkę filetujemy i delikatnie rozbijamy z dwóch stron. Solimy i pieprzymy według uznania i odstawiamy na 20 minut do lodówki. Olej rozgrzewamy na płytkiej patelni. Filety otaczamy po kolei w bułce tartej i odkładamy na talerz. Do pozostałej bułki wsypujemy rozmaryn. Filety otoczone w bułce moczymy w jajku i jeszcze raz w bułce z rozmarynem. Smażymy na bardzo małym ogniu aż do zarumienienia się panierki. Szynka jest bardzo delikatna i aromatyczna. Polecam zjedzenie jej z surówką i kaszą jaglaną lub gryczaną. Smacznego :)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    M-W

    mniam mniam
  • 5
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    taka pachnąca szyneczka...mniammmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszna szyneczka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    zapowiada się smakowicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !