Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka panierowana z rozmarynem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,4 kg
rozmaryn 1 łyżka
sól do smaku
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka panierowana z rozmarynem.

Szynkę filetujemy i delikatnie rozbijamy z dwóch stron. Solimy i pieprzymy według uznania i odstawiamy na 20 minut do lodówki. Olej rozgrzewamy na płytkiej patelni. Filety otaczamy po kolei w bułce tartej i odkładamy na talerz. Do pozostałej bułki wsypujemy rozmaryn. Filety otoczone w bułce moczymy w jajku i jeszcze raz w bułce z rozmarynem. Smażymy na bardzo małym ogniu aż do zarumienienia się panierki. Szynka jest bardzo delikatna i aromatyczna. Polecam zjedzenie jej z surówką i kaszą jaglaną lub gryczaną. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 04.09.2012 16:55
mniam
Izabela28 13.12.2011 10:33
zapowiada się smakowicie:)
Ewelina47 03.12.2011 20:41
pyszna szyneczka
Iwona43 02.12.2011 12:30
muszę wypróbować
ben-ka 21.11.2011 16:26
taka pachnąca szyneczka...mniammmm
M-W 19.11.2011 13:53
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak