Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 4
marchewki 2
pietruszki 2
mały seler 1
cebule 2
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziaren ziela angielskiego 5
ziaren pieprzu 5
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Golonko

Golonko oczyścić, dokładnie umyć. Zalać wrzącą, osoloną wodą, przyktyć i gotować na małym ogniu przez 20 minut na każde 50 dag mięsa. Włożyć obrane, opłukane i pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Doprawić solą i gotować jeszcze 20 minut. Golonki wyjąć i podawać z chrzanem.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.03.2011 00:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak