Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do tortów z pianek marshmallows

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pianki Marshmallows 200 gram
cukier puder ok.2,5 szklanki
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do tortów z pianek marshmallows

Kroki postępowania

1
Pianki przełożyć do garnka, wlać 2 łyżki wody. W drugim garnku zagotować wodę, wstawić do niego garnek z piankami.
Krok 1 - Masa do tortów z pianek marshmallows foto
2
Mieszać je tak długo, aż pianki się roztopią.
Krok 2 - Masa do tortów z pianek marshmallows foto
3
Do roztopionych pianek wsypać 1 szklankę cukru pudru, wymieszać.
Krok 3 - Masa do tortów z pianek marshmallows foto
4
Masę przełożyć na wysypany cukrem pudrem stół i zagniatać, dodając cukier puder. Cukru dodać tyle, żeby masa zrobiła się plastyczna i nie kleiła się do rąk. Gotową masę cienko rozwałkować. Można nią dekorować np. torty. Można z niej również wykrawać różne ozdoby.
Krok 4 - Masa do tortów z pianek marshmallows foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 25.11.2013 20:22
Szukałam przpisu na aką masę i mam :)
monika1968 11.04.2013 17:17
Ta masa potem twardnieje czy zostaję miękka ??
mili_kati 01.10.2012 23:27
pycha
Beatris 29.06.2012 19:25
Barwniki spożywcze można do niej dodawać. Niestety nie wiem jak długo można ją przechowywać, bo robiłam pierwszy raz i od razu całą zużyłam.
alaaa 29.06.2012 16:33
czy do tej masy można dodać barwniki spożywcze?
alaaa 29.06.2012 16:32
od dłuższego czasu się do niej zabieram,można masę przechowywać dłużej w lodówce czy całość trzeba zużyć..ląduje w księdze do zrobienia,,
Weronika_eM 13.01.2012 12:47
fajny przepis
teresa18 14.11.2011 18:59
koniecznie wypróbuję, ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak