Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak ze smietana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 800 g
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 250 ml
cytryna sztuka
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak ze smietana

Liscie szpinaku oczyscic z korzonkow, dokladnie oplukac w kilku wodach i
wrzucic na 3-5 min do duzej ilosci wrzacej, osolonej wody.
Odcedzic, przelac zimna woda, osaczyc, posiekac.
Make zasmazyc z 1 lyzka masla, wlac smietane, zagotowac, wlozyc szpinak, doprawic sola, cukrem i sokiem z cytryny. Dusic na malym ogniu, az szpinak
zgestnieje

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak