Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarką i żółtym serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka czerstwa 0,5 szt
pieczarki 10 szt
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
ser gouda 50 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarką i żółtym serem

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy,dokładnie myjemy i osuszamy.Bułkę czerstwą moczymy w wodzie,a następnie odciskamy wodę.Do mięsa mielonego dodajemy jajko,pokrojoną w drobną kostkę cebulę,namoczoną czerstwą bułkę i około 2 łyżek bułki tartej.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Mielone z pieczarką i żółtym serem foto
2
Formujemy kotleciki obtaczamy w tartej bułce.Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.Pieczarki w całości bez ogonków krótko podsmażamy na odrobinie oleju,lekko przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Mielone z pieczarką i żółtym serem foto
3
Na usmażone z obu stron kotlety kładziemy po jednej pieczarce.Smażymy jeszcze około minuty.Na koniec posypujemy żółtym startym serem gouda.
Krok 3 - Mielone z pieczarką i żółtym serem foto
4
Kotleciki z pieczarką podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.Smacznego!
Krok 4 - Mielone z pieczarką i żółtym serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anula250 16.01.2012 13:08
Najlepszy sposób na pyszny obiad :)
RenataZ-et 03.12.2011 15:30
śliczne i pyszna
PaniMISIOWA 29.11.2011 09:54
moja szwagierka robi podobne, są bardzo smaczne
rjustysia 28.11.2011 11:41
ciekawy sposób podania :) ja zwykle wciskałam mięso w pieczarkę :)
Ania67 27.11.2011 16:59
extra
Papryczka 27.11.2011 13:46
pyszne jedzenie
Dorian 17.11.2011 08:54
pyszny obiadek
Iwona45 14.11.2011 13:13
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak